Revista care te mentine sanatos

Stiri

Peste 200.000 de romani, afectati de schizofrenie

27 august 2013
Share

Potrivit ultimelor statistici oferite de recensamantul realizat in anul 2011, schizofrenia este o tulburare psihica naturala ce afecteaza peste 200.000 de romani. Aceasta este o boala a tineretii, care debuteaza in perioada de la sfarsitul adolescentei si pana spre varsta de 25 de ani. In cazul in care debutul este mai tardiv, si consecintele bolii sunt mult mai reduse.

Din pacate, nu se cunoasc motivele reale care determina boala, insa se pare ca aceasta are si o baza biologica. Afectiunea a fost numita de medicii psihiatri din secolul XIX „dementia praecox” sau „dementa precoce”, pentru ca foarte multi tineri se confruntau la sfarsitul adolescentei cu grave tulburari psihice ale caror simptome erau asemanatoare cu cele ale dementei varstnicilor.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Peste 200.000 de romani, afectati de schizofrenie»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate