Revista care te menține sănătos

Știri

Galeria Senso, un spatiu cultural-artistic in centrul Capitalei

11 decembrie 2014
Share

In primavara acestui an, s-a redeschis Galeria Senso, un spatiu ce gazduieste periodic lucrari ale celor mai cunoscuti artisti din tara si de peste hotare. Evenimentele cultural-artistice care se desfasoara aici sunt sustinute prin Programul Catena pentru Arta.

 

 

Expozitii gazduite de Galeria Senso in 2014

Primul eveniment gazduit de galeria din inima Bucurestiului a fost expozitia „Poduri Europene”, ce a reunit lucrari de pictura, grafica, sculptura apartinand unor importante creatoare de arta din tara si de peste hotare. Lucrarile au fost realizate pe parcursul ultimelor doua editii ale Atelierului International de Creatie Feminina Contemporana „Poduri Europene”, desfasurat in statiunea Eforie-Sud.

Tot in primavara a avut loc la Galeria Senso expozitia personala a pictorului Teodor Botis, ce a reunit 80 de lucrari realizate in ultimii 5 ani de artistul clujean. Lucrarile, care sugereaza atasamentul profund al autorului fata de spatiul in care traieste, infatiseaza preponderent peisaje ardelenesti, cu dealuri, case si sate acoperite de zapada.

In luna septembrie, la Galeria Senso iubitorii de arta au avut ocazia sa admire expozitia „Conexiuni si semne”, care a reunit creatiile a 6 artisti romani contemporani: Anca Boeriu, Cristian Ditoiu, Eduard Duldner, Gelu Costea, Marius Burhan si Vasile Tolan.  Cele peste 50 de lucrari expuse i-au oferit privitorului sase viziuni diferite asupra lumii si asupra vietii.

A urmat expozitia „Nirvana II”, cuprinzand lucrari de pictura ce au purtat semnatura artistului Corneliu Vasilescu. Asa cum aprecia criticul de arta Corneliu Antim, Corneliu Vasilescu, „un regizor al culorii si spatiului”, creeaza „pure constructii de forme si culori” care ii ofera privitorului „un spectacol contemplativ si meditativ”.

Ultima, dar nu cea din urma expozitie gazduita de Galeria Senso in anul 2014, a fost cea a artistei Viorica Iacob, intitulata „Pamant si valuri”. Expozitia a reunit picturi in ulei pe panza reunite sub titulatura „Marea Neagra”, lucrari de grafica intitulate „Pamant arat” si tapiserii spectaculoase si rafinate coloristic, care au purtat denumirea de „Pamant reavan”.

 

Galeria Senso la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania

Este de mentionat si participarea galeriei noastre la Targul de Arta de la Essen (Germania), Contemporary Art Ruhr, desfasurat intre 24 si 26 octombrie 2014. Galeria Senso a prezentat aici lucrarile artistilor contemporani Anca Boeriu, Eduard Duldner si Marius Burhan. Acestea au fost apreciate atat de publicul prezent la targ, cat si de media germana, care a dedicat ample articole artei romanesti prezente la Essen.

 

Oana Anghel

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.