Revista care te menține sănătos

Știri

Sarcina dupa 35 de ani imbunatateste abilitatile mentale

24 februarie 2017
Share

Exista oare un „momentul potrivit” pentru a deveni mama? In ultimii ani, varsta medie la care femeile raman insarcinate pentru prima data continua sa creasca. Explicatia: femeile intre 30 si 40 de ani se simt mult mai sigure pe ele si cariera lor si, totodata, pregatite pentru un copil.

Sarcina dupa varsta de 35 de ani este considerata riscanta. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit si beneficii ale unei sarcini tarzii. S-a demonstrat ca un copil conceput dupa varsta de 35 de ani creste speranta de viata.

Hormonii sunt responsabili de acest avantaj

Un studiu recent, efectuat la Universitatea din California de Sud, arata ca sarcina dupa varsta de 35 ani imbunatateste abilitatile mentale ale mamei. Cercetatorii au efectuat mai multe teste la care au participat 830 de femei aflate la menopauza. Le-au fost testate perceptia vizuala, memoria verbala, capacitatea de concentrare si atentia. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au avut primul copil dupa 24 de ani s-au comportat mai bine la testele mentale de acuitate, rezolvarea problemelor si abilitati verbale, comparativ cu cele care au devenit mame intre 15 si 24 de ani.

Femeile care au avut ultima sarcina dupa 35 de ani au avut rezultate mai bune la testele pentru memoria verbala si de capacitate cognitiva. Imbunatatirea acestor capacitati are legatura cu cresterea brusca a hormonilor – estrogen si progesteron – in timpul sarcinii, care au dovedit un efect benefic asupra chimiei creierului si a functionarii acestuia.

Elena Coroianu

Sursa: brightside.me

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.