Revista care te mentine sanatos

Stiri

Picioarele, indiciu in tratarea insuficientei cardiace

marti, 8 noiembrie 2011
Share

Insuficienta cardiaca poate cauza, de cele mai multe ori, dispnee si oboseala, stari ce limiteaza activitatile cotidiene, chiar si mersul.

In urma unei cercetari, s-a descoperit ca disfunctia muschilor picioarelor este legata de severitatea simptomelor la pacientii care sufera de insuficienta cardiaca.

Printr-o serie de experimente, s-a masurat cu ajutorul unui laser infrarosu nivelul de oxigenare al sangelui din muschii picioarelor. Astfel, s-a descoperit ca exercitiile de incalzire cresc activitatea enzimelor care produc energia necesara organismului.

In momentul in care oxigenul nu ajunge la organele vitale, apare senzatia de disconfort in timpul activitatilor fizice. Tocmai din acest motiv, exercitiile sunt extrem de benefice pentru persoanele care sufera de insuficienta cardiaca, care vor fi mult mai active.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Picioarele, indiciu in tratarea insuficientei cardiace»:3.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:46+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate