Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tratamenele efectuate in strainatate ar putea fi partial decontate de stat

8 octombrie 2012
Share

Pacientii care, din diverse motive, aleg sa se trateze peste granita pe banii lor pot recupera o parte din suma pe care au cheltuit-o de la autoritatile romane. In multe cazuri, este vorba de mai putin de jumatate din suma totala, insa tot este bine decat deloc.

Iata cateva exemple: pentru o nastere de 4.000-5.000 de euro desfasurata in strainatate se deconteaza 1.200 de euro; pentru o hernie de disc de 1.094 euro se primesc 218 euro; dintr-o consultatie pentru care s-a platit 1.500 de euro se recupereaza circa 500 de euro.

In plus, un alt dezavantaj ar fi ca dureaza destul de mult (chiar si un an) pana ce pacientii intra in posesia banilor. Pentru a inainta demersul, pacientul trebuie sa adreseze o cerere Casei de Asigurari de Sanatate de care apartine. Statisticile arata ca numarul romanilor care se trateaza in strainatate a crescut de sase ori din 2008 pana acum.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Tratamenele efectuate in strainatate ar putea fi partial decontate de stat»:3.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate