Revista care te menține sănătos

Știri

Anumite mirosuri reduc anxietatea

20 mai 2014
Share

Va simtiti stresati? Ei bine, mirosurile familiare v-ar putea ajuta sa depasiti starile de anxietate. Mirosurile stimuleaza sinapsele din creier care declanseaza eliberarea de hormoni ce guverneaza fiecare functie a organismului. Atunci cand descoperim cu adevarat un miros, facem asocieri pozitive si ne simtim bine, lucru care ne ajuta sa ramanem calmi. Mirosurile asociate copilariei, cum ar fi parfumul mamei sau parfumul de iarba proaspat tunsa, sunt mirosuri calmante. Si nu doar sanatatea mentala beneficiaza de pe urma mirosurilor.

Pierderea in greutate cu ajutorul mirosurilor

Cercetatorii au descoperit ca o persoana va consuma cu 10% mai putin la o masa daca aceasta va fi expusa unui miros urat inainte de a manca. Legatura dintre gust si miros este foarte bine documentata. Cand un om este racit, de exemplu, nu poate simti gustul a ceea ce mananca. Cand vine vorba despre o relatie, mirosul este un factor deosebit de important in legile atractiei. Iar cercetarile arata ca parfumul folosit gresit poate incheia o relatie inainte ca ea sa fi inceput. Asadar, purtati in buzunar o mostra din parfumul mamei si mirositi-o de fiecare data cand va simtiti anxiosi.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Anumite mirosuri reduc anxietatea»:2.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.