Revista care te menține sănătos

Știri

Bolile cerebrovasculare, aproape egale ca numar cu cele coronariene

5 martie 2014
Share

Bolile cerebrovasculare si cele coronariene sunt aproape la egalitate ca numar de cazuri si reprezinta principala cauza de mortalitate in Romania. Mai exact, 52% din numarul total de decese inregistrate in tara noastra sunt provocate de aceste doua patologii, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Bajenaru, presedinte de onoare al Societatii de Neurologie din Romania, in cadrul Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a treia.

Potrivit specialistului, reducerea mortalitatii prin bolile cerebrovasculare se poate realiza doar prin intermediul unui sistem medical care inseamna, in egala masura: medici si un complex de factori si decizii coordonate structurilor guvernamentale. De asemenea, un rol important in prevenirea afectiunilor cerebrovasculare, a bolilor cronice netransmisibile in general, il are educatia si sistemul de invatamant. Doar asa pot fi salvate cat mai multe vieti.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Bolile cerebrovasculare, aproape egale ca numar cu cele coronariene»:4.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.