Revista care te menține sănătos

Știri

Jocurile video ar putea inlocui comunicarea in cazul copiilor cu autism

9 august 2013
Share

Potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii americani, timpul pe care copiii autisti il petrec in compania jocurilor video ar putea fi mult mai benefic decat se credea pana acum. Jocurile video reprezinta o sursa neexplorata de comunicare sociala si reducere a tulburarilor de atentie.

Expertii Universitatii din Missouri, Statele Unite, au dezvaluit ca acei copii care sufera de autism petrec de obicei o ora in plus jucandu-se jocuri video, adica un total de 2,1 ore. Expertii au observat, de asemenea, ca aceia care sufereau de deficit de atentie si hiperactivitate aveau scoruri mai bune la jocurile video unde li se cerea sa rezolve anumite probleme.

In timpul unui studiu publicat in revista Pediatrics, cercetatorii au interogat parintii a 56 de baieti care sufereau de autism si a 44 care sufereau de deficit de atentie, cu varste intre 8 si 18 ani. Rezultatele au aratat ca baietii care sufereau de autism petreceau de obicei cu o ora in plus jucandu-se si nu erau atrasi de jocurile violente, ci de cele de strategie. De asemenea, cei care sufereau de deficit de atentie aveau scoruri mai bune in ceea ce priveste rezolvarea anumitor probleme din jocurile respective. Ceea ce studiul vrea sa sublinieze este faptul ca jocurile video ar putea reprezenta substitutul comunicarii sociale.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.