Revista care te menține sănătos

Știri

Nanoparticulele ne-ar putea ajuta sa ne insanatosim

25 septembrie 2015
Share

Nanoparticulele (particule foarte mici de material) ar putea livra substantele din medicamente cu mai multa precizie in celule. Pentru a evita ca ele sa fie distruse de organismul nostru, cercetatorii propun sa fie acoperite cu fragmente de trombocite (celule ale sangelui).

Probabil ca nu v-ati fi imaginat pana acum ca nanoparticulele ar putea fi de ajutor in ceea ce priveste sanatatea. Iata insa ca ar putea fi utilizate pentru a livra cu mai multa precizie un medicament intr-o anumita zona a corpului.

Cum vor actiona nanoparticulele

Nanoparticulele ar putea patrunde in celule fara a le deteriora si ar putea furniza doze precise de medicament. Problema este ca aceste particule sunt percepute ca fiind straine de catre sistemul imunitar care le distruge. Solutia propusa de catre cercetatorii din California este sa le ascunda, pentru ca organismul sa creada ca este vorba de fragmente de celule ale sangelui. Secretul se pare ca este acela de a acoperi nanoparticulele cu membrane plachetare. Nu numai ca nanoparticulele nu vor mai fi detectate de catre sistemul imunitar ca fiind straine, dar ar putea fi si folosite intr-o directie buna.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Nanoparticulele ne-ar putea ajuta sa ne insanatosim»:4.00/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.