Revista care te menține sănătos

Știri

„Iluminarea in roz” pentru cancerul de san

2 octombrie 2018
Share

Pentru evenimentul deja consacrat „Iluminarea in roz”, sustinut de Catena, anul acesta Fundatia Renasterea a ales din nou Ateneul Roman. Aici este locul unde, acum 18 ani, a inceput povestea evenimentului-simbol al luptei impotriva cancerului de san.

Prezenta la eveniment, Andreea Esca, ambasador al Fundatiei Renasterea, a precizat ca in 2018, pe langa Ateneul Roman din Bucuresti, sunt iluminate in roz Filarmonica din Ramnicu Valcea, Primaria Municipiului Pascani si noua sectie de oncologie a Spitalului Judetean Bacau. „De asemenea, anul acesta lumina roz se aprinde si la Chisinau”, a spus Andreea Esca.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat cu aceasta ocazie ca este o nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic, avand in vedere ca una dintre principalele cauze de deces in intreaga lume ramane cancerul.

Cea care a si declansat lumina roz, regizoarea Chris Simion Mercurian, ea insasi o supravietuitoare a cancerului de san, a marturisit ca diagnosticul primit a facut-o sa-si  reevalueze prioritatile si viata.

Licitatie pentru strangere de fonduri

La licitatia fara strigare de dupa momentul festiv al iluminarii in roz, s-au licitat obiecte donate pentru acest eveniment: lucrari ale maestrului Ioan Nemtoi, tablouri realizate de Codrin Mircea, Roman Tolici, Andrei Gamart, Mirela Traistaru, Iulia Candea Daradici, Bogdana Daradici, o sculptura realizata de Mihai Tugearu, o fotografie de Catalina Flaminzeanu, colite cu autograful Simonei Halep, un manuscris al lui Chris Simion Mercurian, bijuterii oferite de Metropolitan Jewelry si BonBijou, dar si bijuterii realizate de paciente oncologice, membre ale Asociatiei de Sprijin al Pacientului Oncologic.

Nota pentru articolul «„Iluminarea in roz” pentru cancerul de san»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate