Revista care te mentine sanatos

Stiri

Singuratatea afecteaza modul in care percepem simptomele racelii

7 aprilie 2017
Share

Ati racit, va doare capul, va curge nasul si stranutati? Aceste simptome sunt, cu siguranta, neplacute. Insa potrivit cercetatorilor Asociatiei Americane de Psihologie, persoanele care nu si-au gasit inca jumatatea, acelea care nu au prieteni si care se simt singure, ar putea resimti aceste simptome mult mai rau. Expertii au realizat un studiu pe 159 de persoane (cu varste intre 18 si 55 de ani) care au fost evaluate psihic si fizic, apoi au fost infectate cu un virus gripal prin intermediul picaturilor nazale.

Simptome mai severe

Voluntarii au stat in carantina timp de 5 zile. Acestia au fost rugati sa noteze severitatea simptomelor pe o scara de la unu la cinci. Cercetatorii de la Rice University, Statele Unite, au descoperit ca persoanele singure se simteau mai rau, spre deosebire de celelalte. S-a ajuns la concluzia ca oamenii fara prieteni erau mai predispusi sa raporteze ca simptomele erau mai severe, spre deosebire de cei cu relatii sociale mai puternice. Cercetatorii sustin ca studiul face referire la calitatea relatiilor interumane, si nu la cantitatea lor si ca trebuie facuta o distinctie clara intre sentimentul de singuratate si izolarea sociala.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: News-medical.net

Nota pentru articolul «Singuratatea afecteaza modul in care percepem simptomele racelii»:2.50/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate