Revista care te menține sănătos

Știri

Un pahar in plus de apa pe zi pentru o talie de viespe

23 octombrie 2013
Share

Uitati de dietele drastice si de exercitiile fizice epuizante. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard, Statele Unite, sustin ca un pahar in plus de apa pe zi ar fi secretul unei talii de viespe. In urma unui studiu care s-a desfasurat pe o perioada de 20 de ani s-a descoperit ca adultii la treizeci, patruzeci si cincizeci de ani se mentineau supli daca inlocuiau o bautura indulcita cu zahar cu un pahar de apa.

Cercetarile au analizat schimbarile care au intervenit in obiceiurile alimentare ale participantilor, precum si din punct de vedere al greutatii.

Prin inlocuirea unei bauturi cu zahar cu un pahar de apa in fiecare zi s-a observat ca greutatea acestora se reducea cu aproximativ 3,5 kilograme. Rezultatele au aratat ca ceaiul si cafeaua fara zahar au acelasi efect ca si apa minerala plata. Inlocuirea bauturilor indulcite si sucurilor de fructe cu apa este asociata cu mai putine kilograme acumulate de-a lungul timpului si cu preventia obezitatii. Astfel, bauturile sarace in calorii sunt eficiente in mentinerea unei greutati normale.

Ruxandra Raica

Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.