Revista care te menține sănătos

Știri

Numarul pacientilor cu boala cronica de rinichi, cu 17% mai mare in urmatorii 10 ani

17 aprilie 2014
Share

Aproximativ 600 de milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu diferite forme ale bolii cronice de rinichi, afectiune care se manifesta prin reducerea progresiva a functiilor rinichiului.

Desi poate aparea in orice moment al vietii, este mai comuna la persoanele in varsta.

Alte categorii de persoane predispuse sunt cele care sufera de diabet zaharat si de hipertensiune. Nedepistata si netratata la timp, boala poate progresa spre insuficienta renala, care necesita dializa si transplant renal. Se preconizeaza ca numarul celor care sufera de boala cronica de rinichi va creste cu 17% in urmatorii 10 ani. Vestea buna este ca, in cazul in care este diagnosticata precoce si tratata corect, deteriorarea functiei renale poate fi incetinita sau chiar stopata. Boala cronica de rinichi este usor de diagnosticat printr-o proba de urina in care se urmareste depistarea urmelor de proteine si printr-o analiza a sangelui necesara pentru determinarea nivelului creatininei serice.

 

Oana Anghel

Sursa: euractiv.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.