Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cartofii prajiti nu sunt indicati in timpul sarcinii

31 octombrie 2012
Share

Efectele adverse ale consumului de cartofi prajiti pe parcursul sarcinii pot fi extrem de periculoase pentru fat, acesta riscand sa se nasca cu o greutate prea mica, crescand astfel probabilitatea unor afectiuni grave. Cercetatorii spanioli considera ca efectele nocive ale cartofilor prajiti sunt comparabile cu cele ale fumatului in timpul sarcinii.

Vina pentru aceasta reactie o poarta acrilamida, o substanta care se gaseste in cantitati mari in cartofii prajiti si in produsele bogate in carbohidrati, gatite la temperaturi crescute sau pentru o perioada lunga de timp.

In cazul unui consum excesiv de astfel de alimente in sarcina, se poate ajunge la o greutate cu 132 de grame mai mica la nastere si o scadere a circumferintei capului nou-nascutului cu pana la 0.33 de centimetri. Greutatea scazuta la nastere este asociata cu boli cardiovasculare si diabet, iar circumferinta redusa a capului poate duce la alterarea dezvoltarii creierului.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicaldaily.com

Nota pentru articolul «Cartofii prajiti nu sunt indicati in timpul sarcinii»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate