Revista care te menține sănătos

Știri

Posibilitatea stocarii tesutului de cordon ombilical, acum si in Romania

9 februarie 2011
Share

Stem-Health Unirea anunta introducerea unei proceduri medicale revolutionare prin care se  colecteaza, proceseaza si stocheaza tesut de cordon ombilical.

Stem-Health Unirea devine banca de celule stem care ofera parintilor oportunitatea unica, posibila doar la nasterea copilului, de colectare a tesutului de cordon ombilical. Procedura se realizeaza simultan colectarii celulelor stem din sangele cordonului, fiind o interventie simpla ce dureaza cateva secunde.

„Cercetari avansate in domeniu au demonstrat ca celulele stem mezenchimale, care se regasesc in tesutul de cordon ombilical, reprezinta solutia revolutionara care va ajuta medicina in vindecarea tesuturilor si organelor afectate in numeroase parti ale corpului. Acestea sunt ideale  in medicina regenerativa sau reparatorie, in chirurgia plastica si in tratarea unor afectiuni cronice inflamatorii si autoimune”, a declarat Cosmin Nicolaescu, director general Stem-Health Unirea.

Celulele stem mezenchimale din tesutul de cordon ombilical si-au dovedit experimental utilitatea in afectiuni ale miocardului, ficatului, pancreasului, sistemului nervos, oaselor, cartilagiilor si tegumentului. Contributia lor este dovedita in studii clinice si in tratarea unor boli, precum poliartrita reumatoida, boala Crohn sau scleroza multipla. De asemenea, co-transplantul celulelor stem mezenchimale cu celulele stem hematopoietice (din sangele cordonului ombilical) reduce probabilitatea de respingere a transplantului.

Parintii care stocheaza celulele stem din sangele cordonului ombilical la Stem-Health Unirea beneficiaza de un pret preferential de 1.260 lei plus TVA pentru colectarea, procesarea si stocarea minimum 18 ani a tesutului de cordon ombilical.

Nota pentru articolul «Posibilitatea stocarii tesutului de cordon ombilical, acum si in Romania»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate