Revista care te menține sănătos

Știri

11 greseli majore in timpul dietei

21 mai 2012
Share

Intotdeauna, persoanele care tin dieta se concentreaza asupra obiceiurilor si ritualurilor pe care vor sa le respecte, si nu asupra celor pe care trebuie sa le evite. De aceea, este esential sa amintim care sunt cele mai importante greseli din timpul dietei, pentru a le ocoli.

1. Sentimentul de frustrare

Daca simtiti ca dati tot ce puteti pentru a slabi, iar rezultatele nu se vad, este cazul sa luati altfel de masuri. Incepeti prin a nu mai manca produse „false”, cum ar fi snacksurile, si optati pentru produsele sanatoase, cum ar fi un baton de branza sau o portie de iaurt degresat cu capsuni proaspete. Frustrarea nu este de ajutor.

2. Sport in loc de somn

Sigur, aveti nevoie de un program intensiv de sport, dar pentru a pierde in greutate aveti nevoie si de un somn odihnitor, asa ca nu inlocuiti orele de somn cu exercitiile. Un somn de cinci-sase ore pe noapte va incetini metabolismul si va provoca schimbari hormonale care se vor reflecta in greutate. In plus, o persoana obosita va manca mai mult, pentru ca simte ca nu are energie.

Un studiu recent efectuat sustine ca oamenii care nu dorm suficient consuma un numar de 500 de calorii in plus pe zi.

3. Faceti prea multe exercitii?

Exercitiile sunt importante, dar excesul e intotdeauna daunator, indiferent de domeniu. Practic, 80% din timpul si energia pe care le ia o dieta trebuie sa se axeze pe alimentatie, si doar 20% pe sport.

4. Optati pentru salate

Contrar opiniei publice, alimentatia persoanei care vrea sa slabeasca n-ar trebui sa se axeze exclusiv pe salate, intrucat acestea nu contin suficienti carbohidrati pentru a controla „hormonii foamei”. Specialistii recomanda mai degraba o supa sanatoasa si un sendvis, dar nu cu mezeluri, ci cu carne fripta sau fiarta, branza sau legume.

5. Luati prea multe calorii din… nuci

Doar pentru ca un produs este sanatos si recomandat nu inseamna ca trebuie sa mancati cinci portii o data. Asadar, inlocuiti chipsurile cu nuci, untul cu uleiul de masline si aaa mai departe, dar aveti grija la cantitate!

6. Mancati prea devreme

Este drept ca nu trebuie sa mancati seara tarziu, dar nici dimineata devreme. In plus, nutritonistii sustin ca daca 70% din mancare este consumata in timpul zilei, iar doar 30% la cina, atunci nu mai conteaza ca masa de seara este luata mai tarziu.

7. Aveti obiceiul sa rontaiti?

Pentru ca metabolismul sa functioneze normal, trebuie sa mancati la trei, cel mult patru ore. E gresit sa mancati rar. Secretul este putin si des. Deci nu doar la micul dejun, pranz si cina, ci trebuie sa mancati si intre mese.

8. Nu tineti un jurnal

Mare parte dintre studii arata ca pastrarea unui jurnal dubleaza numarul persoanelor care pierd in greutate. Asadar, simplul gest de a scrie ce consumati va face sa pierdeti in greutate.

9. Nu va place apa

Inlocuirea apei cu sucurile acidulate si nu numai, inseamna un numar mai mare de calorii. In plus, daca beti apa, aveti un avantaj, si anume ca tineti foamea sub control. Dintr-un studiu reiese ca oamenii care beau doua pahare cu apa inainte de a manca o friptura consuma cu circa 90 de calorii mai putin.

10. Sariti peste micul dejun

Este evident ca oamenii care iau micul dejun sunt mai sanatosi si slabesc mai usor, deci ar fi bine sa va incepeti ziua mancand. Daca nu sunteti la regim, expertii spun ca cerealele sunt cele mai indicate. Este o masa usoara si rapida, deci scuza „nu am avut timp” nu functioneaza in acest caz.

11. Nu aveti timp sa gatiti

Mancarea de la restaurant are mai multe calorii decat cea gatita in casa, asa ca ar fi bine sa cautati cateva retete usoare si delicioase.

Daca totusi mancati in oraa, nu terminati tot din farfurie, mai ales daca este vorba de o portie mare. In cel mai bun caz, mancati jumatate de portie, iar restul cereti-l la pachet.

Cristina Ionescu

Sursa: www.health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.