Revista care te menține sănătos

Știri

„Tatuajele electronice” care pot monitoriza sanatatea

8 decembrie 2015
Share

Daca suferiti de ipohondrie, atunci ar trebui sa va intoarceti atentia asupra unui proiect referitor la tatuajele biometrice. Dar despre ce este vorba, mai exact? Despre un tatuaj electronic similar cu un circuit imprimat care se fixeaza pe pielea bratului. Cu ajutorul unei vopsele speciale ce actioneaza precum un conductor si a unor cipuri, tatuajele vor inregistra date biometrice cum ar fi temperatura, ritmul cardiac, tensiunea arteriala, frecventa respiratorie si vor fi conectate la computerele medicilor.

Gadgetul ar putea avea si alte functii

Anchor Compania americana Chaotic Moon, cea care sta la originea acestei inventii, sustine ca utilizarea acestui „tatuaj” medical ar putea permite medicilor sa-si monitorizeze de la distanta pacientii. Insa aceasta inventie ar putea fi utilizata si in alte scopuri. Copiii vor putea fi monitorizati si supravegheati de catre parinti prin intermediul unei aplicatii direct pe smartphone care va transmite locatia exacta a celor mici datorita cipului pe care-l utilizeaza.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «„Tatuajele electronice” care pot monitoriza sanatatea»:5.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.