Revista care te mentine sanatos

Stiri

10 minute de masaj pot ameliora inflamatiile musculare

15 februarie 2012
Share

Cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada au descoperit ca o scurta sedinta de masaj, de doar zece minute, poate ajuta la reducera inflamatiilor musculare, prezente indeosebi la sportivii de performanta, dar si a inflamatiilor specifice bolilor cronice, cum este artrita sau distrofia musculara.

Masajul este deseori utilizat pentru ameliorarea durerilor, insa pana in prezent nu se cunostea cu exactitate care sunt procesele si mecanismele prin care avea loc aceasta actiune la nivel muscular.

In urma unui studiu realizat pe 11 barbati care aveau 20 de ani, oamenii de stiinta au descoperit ca masajul declanseaza anumiti senzori biochimici pe zona tratata, transmisi catre celulele musculare, reducand astfel procesul de inflamatie.

Studiul a constat in analizarea biopsiilor musculare a participantilor care au efectuat exercitii fizice intense timp de 70 de minute, dupa care au fost masati timp de 10 minute la un picior. Rezultatele biopsiilor realizate ulterior au indicat o reducere smnificativa a inflamatiei pe zona masata, in comparatie cu restul masei musculare.

„Terapia prin masaj poate constitui o alternativa ideala la tratamentul medicamentos, avand in vedere aceste descoperiri”, a afirmat dr. Mark Tarnopolsky, coordonatorul studiului.

Paula Rotaru

Sursa: www.sciencedaily.com

Nota pentru articolul «10 minute de masaj pot ameliora inflamatiile musculare»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate