Revista care te menține sănătos

Știri

De ce a fost David Beckham inconjurat de 10.000 de tantari?

12 februarie 2018
Share

O imagine neverosimila a inconjurat in aceste zile internetul. Este vorba despre legenda lui Manchester United, David Beckham, care apare inconjurat de peste 10.000 de tantari. Din fericire, fostul star al nationalei Angliei este protejat de geamuri de sticla.

Totul face parte dintr-o campanie de constientizare a gravitatii malariei, boala transmisa in urma intepaturilor de tantari. „Putem fi generatia care o eradicheaza pentru totdeauna, malaria trebuie sa moara, astfel incat milioane de oameni sa poata trai”, spune David Beckham, care este imaginea campaniei. Regizorul acestui clip este celebrul Ridley Scott, cunoscut pentru filmele Gladiatorul, Hannibal sau Alien: Covenant. Conform statisticilor, in anul 2016 erau aproape 215 milioane de cazuri de malarie, iar numarul deceselor se apropie de 450.000.

Beckham, ingrijorat de stagnarea luptei impotriva malariei

Fostul capitan al Angliei, acum in varsta de 42 de ani, se declara revoltat de numarul foarte mare al victimelor malariei, in conditiile in care exista modalitati de prevenire si de vindecare. „Solicit liderilor Commonwealth-ului (n.r. Comunitatea Natiunilor) sa fie pregatiti la intalnirea din aprilie, de la Londra, si sa se uneasca pentru a opri raspandirea acestei boli”, mai spune Beckham, care este si membru fondator al organizatiei de lupta impotriva acestei boli, numita Malaria No More UK.

Ingrijorarea lui David Beckham vine in contextul in care 70% dintre cei care mor in urma malariei sunt copii. In plus, David spune ca malaria omoara un copil la fiecare doua minute si ca, daca in Marea Britanie intepatura de tantar este enervanta, in alte locuri de pe glob poate fi mortala.

Pe langa fostul fotbalist, la campania „Malaria trebuie sa moara, astfel incat milioane de oameni sa poata trai” s-au mai alaturat si celebrul jucator de tenis englez Andy Murray, cantaretul american Aloe Blacc, precum si Charlie Webster, prezentatoare tv.


Deschide videoclipul

Nota pentru articolul «De ce a fost David Beckham inconjurat de 10.000 de tantari?»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate