Revista care te menține sănătos

Știați că?

Diabetul tip 2 şi hipertensiunea au legătură cu durata somnului

Dr. Maria Ofelia Cristina Cergan, medic primar medicină de familie
30 octombrie 2019
Share

Durata somnului influenţează starea de sănătate a persoanelor care se confruntă cu diabet şi hipertensiune arterială (HTA). Un studiu recent, care a apărut în Journal of the American Heart Association, arată că un program normal de somn, adică cel puţin 6 ore, are un efect protector pentru persoanele care se confruntă cu aceste afecţiuni sau au un risc crescut de a le dezvolta.

Cercetarea stă la baza informaţiilor obţinute de la cei 1654 de participanţi, cu vârste între 20 şi 74 de ani, preponderent femei, cărora le-au fost accesate informaţiile legate de durata somnului. Potrivit studiului, participanţii care sufereau de HTA sau diabet zaharat tip 2 şi au dormit mai puţin de 6 ore pe noapte au avut un risc mai mare de deces comparativ cu cei care au dormit peste 6 ore.

Nota pentru articolul «Diabetul tip 2 şi hipertensiunea au legătură cu durata somnului»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate