Revista care te menține sănătos

Știați că?

Efectele diabetului asupra femeilor sunt mult mai puternice

Dr. Nicoleta Glejaru, medic primar diabetologie, nutriție și boli metabolice
2 decembrie 2019
Share
Efectele diabetului asupra femeilor sunt mult mai puternice

Chiar dacă diabetul afectează femeile şi bărbaţii în aproximativ aceeaşi măsură, nu la fel putem spune când vine vorba despre efecte. Doamnele au un risc mai mare de a suferi de afecţiuni cardiovasculare, de apariţie a depresiei, dar şi un risc crescut de orbire, faţă de bărbaţi.

Statisticile arată că, la nivel mondial, sunt aproximativ 200 de milioane de femei cu diabet zaharat, practic 1 din 10 femei suferă de această afecţiune. Situaţia este gravă şi în cazul diabetului gestaţional, rapoartele arătând că 1 din 7 femei gravide este afectată. Totuşi, statisticile ar avea o notă mult mai pozitivă dacă stilul de viaţă sănătos ar fi aplicat mult mai mult în rândul femeilor.

Se estimează că aproximativ 70% din cazurile de diabet zaharat tip 2 ar putea fi prevenite prin simpla schimbare a regimului alimentar, prin renunţarea la fumat şi prin efectuarea de exerciţii fizice mai dese. Specialiştii spun că reprezentantele sexului frumos au toate metodele de a schimba aceste lucruri, în condiţiile în care în general ele sunt cele care decid obiceiurile alimentare ale familiei. În plus, pentru prevenirea cazurilor de diabet mamele sunt cele care au o influenţă covârşitoare asupra alimentaţiei copiilor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.