Revista care te menține sănătos

Știați că?

Curmalele conțin cea mai mare cantitate de zahăr

Dr. Ileana Bianca Pagîţa, medic medicină de familie
2 martie 2020
Share
Exclusiv online
Curmalele conțin cea mai mare cantitate de zahăr

Fructele palmierului Phoenix dactylifera, curmalele, sunt extrem de hrănitoare, gustoase și sunt o bună sursă de energie. Însă, sunt fructele care conțin cea mai mare cantitate de zahăr, peste 27 de grame de fructoză și glucoză în amestec la 100 de grame de fruct proaspăt. Procentul reprezintă un nivel de zahăr de două ori mai mare față de celelalte fructe, bogate și ele în zahăr.

La diferenţă mică în ceea ce privește conținutul de zahăr se află și cireșele, smochinele și bananele (15 și 20% zahăr), dar și merele, prunele sau perele (10-15% zahăr). Cel mai puțin calorice sunt citricele – portocalele și lămâile – dar și fructele de pădure, cu o cantitate de zahăr de doar 7-10%.

Efecte negative ale consumului excesiv de zahăr în organism:

  • afectează sistemul cardiovascular
  • favorizează depunerea grăsimii abdominale şi creșterea și dezvoltarea tumorilor
  • accelerează procesul de îmbătrânire
  • afectează memoria şi capacitatea de concentrare, dar şi dantura
  • creşte tensiunea arterială
  • facilitează instalarea depresiei
  • dieta bogată în zahăr este asociată şi cu apariţia disfuncției erectile
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.