Revista care te menține sănătos

Știați că?

Temperatura corpului este reglată de creier

Dr. Ştefana Mărioara, medic medicină de familie
3 ianuarie 2020
Share
Exclusiv online
Temperatura corpului este reglată de creier

Atunci când condițiile atmosferice o impun, hipotalamusul reglează temperatura, transmițând corpului să păstreze sau să elibereze căldură. Un rol esențial în acest proces îl are fierul. De aceea, persoanele care suferă din cauza anemiei suferă și din cauza frigului.

Extremitățile corpului pot rămâne fără căldură din mai multe motive, printre care și circulația deficitară – cauzată de medicamente sau tensiunea ridicată. Se mai poate ca, în situația unor persoane, organismul să nu genereze suficientă căldură din cauza glandei tiroide leneșe, care încetinește metabolismul.

Conform unui studiu recent, există oameni care au o predispoziție genetică pentru o toleranță scăzută la frig. Persoanelor cărora le este frig, inclusiv în mijlocul verii, li se recomandă un regim alimentar bogat în fier, care să conțină fasole, carne roșie și legume pentru a putea combate anemia. Având în vedere faptul că nicotina îngustează arterele și îngreunează circulația, este recomandat ca cei care fumează să renunțe la acest obicei, mai ales dacă au o problemă cu resimțirea frigului.

Nota pentru articolul «Temperatura corpului este reglată de creier»:4.75/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.