Revista care te menține sănătos

Știați că?

Viteza cu care mâncăm predispune la câștig ponderal

Dr. Olimpia Popa, medic specialist medicină de familie
4 noiembrie 2019
Share

Celebrul dicton latin „Festina lente”, care ne îndeamnă să ne grăbim încet, ar trebui să ne inspire și atunci când ne așezăm la masă. O cercetare japoneză demonstrează că simpla modificare a vitezei cu care mâncăm are un impact covârșitor atât asupra Indexului de Masă Corporală (IMC), cât și asupra circumferinței taliei.

Studiul, condus de oamenii de știință de la Universitatea Kyushu din Țara Soarelui Răsare, a analizat datele medicale a circa 60.000 de pacienți, bărbați și femei, cu diabet zaharat tip 2, pe o perioadă de cinci ani. Mai exact, cercetătorii au corelat IMC-ul cu informații despre obiceiurile alimentare și timpul necesar pentru fiecare masă. Apoi, folosind o ecuație specifică au determinat efectele acestor factori asupra riscului de a suferi de obezitate.

Rezultatele au arătat că, față de „mâncătorii rapizi”, în cazul celor care mâncau în ritm normal riscul de obezitate era cu 29% mai mic, pe când în rândul celor care se încadrau în grupul „consumatorilor lenți” acest risc era și mai mic – cu 42%.

Nota pentru articolul «Viteza cu care mâncăm predispune la câștig ponderal»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate