Revista care te menține sănătos

Știați că?

Săriturile zilnice previn fracturile asociate osteoporozei

Dr. Olimpia Popa, medic specialist medicină de familie
2 decembrie 2019
Share
Săriturile zilnice previn fracturile asociate osteoporozei

Fracturile osteoporotice sunt una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate și deces, costurile lor pentru sistemele de sănătate depășindu-le pe cele ale multor boli cronice. Tocmai de aceea, comunitatea medicală caută continuu metode eficiente de a le preveni.

De curând, o echipă de cercetători britanici a descoperit că includerea săriturilor cu coarda sau ca atare în programul zilnic îmbunătățește rezistența oaselor, conducând la diminuarea riscului de a suferi o fractură în caz de căzătură.

Oamenii de știință de la Universitatea Loughborough din Regatul Unit au observat acest efect protector al exercițiilor fizice după ce au analizat evoluția densității osoase în cazul a 34 de bărbați cu vârste cuprinse între 65 și 80 de ani. Timp de un an, o parte dintre ei nu au făcut nimic special, în timp ce alții au fost rugați să efectueze sărituri combinate, timp de două minute.

Rezultatele finale au arătat că persoanele care au sărit în fiecare zi au prezentat o densitate osoasă de până la 7% mai mare față de cele din grupul de control. Și mai important este faptul că sporirea densității osoase s-a produs în special în zonele cele mai expuse riscului de fracturi.

Nota pentru articolul «Săriturile zilnice previn fracturile asociate osteoporozei»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.