Stiri

Veninul de sarpe, cel mai bun anticoagulant

joi, 29 octombrie 2015
Share

Un hidrogel din nanofibre infuzat cu venin de sarpe poate fi cel mai bun anticoagulant – este concluzia unui studiu recent, realizat de cercetatorii Universitatii Rice din Texas. Timpul de actiune este de numai 6 secunde si nu este influentat de medicamentele anticoagulante.

Cercetatorii cred ca cea mai buna intrebuintare a hidrogelului numit SB50 va fi in chirurgie, pentru pacientii care iau medicamente anti-coagulante, cum ar fi heparina, si in cazul carora hemoragile sunt o problema serioasa.

Vindecare naturala

Batroxobina sau reptilaza este o enzima proteolitica care are o activitate identica cu cea a trombinei. Ea este cunoscuta inca din anul 1936 si se extrage din veninul produs de doua specii de serpi din America de Sud.

Cercetatorii au combinat batroxobina cu nanofibre sintetice, care se pot autoasambla. De aceea, produsul SB50 poate fi injectat ca lichid la locul ranii, unde se transforma intr-un gel. Batroxobina folosita nu este cea extrasa direct de la serpi, ci o substanta produsa de bacterii modificate genetic, care apoi este purificata pentru a evita contaminarea cu alte toxine.

Elena Coroianu

Sursa: pubs.acs.org

tonica
2017-05-10T17:51:54+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc