Revista care te menține sănătos

Afecțiuni cardiace

Stresul și impactul său asupra inimii

20 februarie 2023
Share
Stresul și impactul său asupra inimii

Stresul este în esență răspunsul organismului la orice formă posibilă de amenințare. Poate fi asimptomatic, însă în timp, poate provoca manifestări precum: durere de cap iritantă, insomnii sau productivitatea scăzută la locul de muncă.

Stresul prelungit sau cronic poate contribui la apariția a diferite afecțiuni, cum ar fi: boli cardiovasculare, obezitate, diabet sau cancer. Pentru a nu ne îmbolnăvi, ar trebui să fim mai atenți la comportamentul nostru sau la cel al persoanelor apropiate nouă.

Cei care au perioade lungi de stres prezintă semne de oboseală persistentă, la care se mai poate asocia și o slăbiciune musculară, subfebrilitate, dureri musculare și stare de rău, care durează multe ore după efectuarea efortului fizic. Mai pot apărea dureri osteoarticulare, de cap, ganglionii se pot inflama, apare sensibilitatea la infecții.

Stresul afectează sistemul cardiovascular

Cele mai recente studii demonstrează că anumite tipuri de stres emoțional cresc riscul de dezvoltare a bolilor de inimă, ba chiar pot declanșa crize cardiace acute. Printre cele mai întâlnite afecțiuni cauzate de stres se numără: ateroscleroza (acumularea de depozite de grăsime pe pereții arterelor), infarctul de miocard și tensiunea arterială ridicată. 

Cum scăpăm de stres și cum ne protejăm inima de acesta

Pentru a scăpa de situațiile stresante trebuie să reducem nivelul stresorilor (factorilor stresanţi). Astfel, ar trebui să recurgem la o serie de activități, precum:

  • ascultarea muzicii relaxante;
  • practicarea unor tehnici de mindfulness;
  • practicarea de exerciții de relaxare, yoga;
  • discutarea cu persoane apropiate, pentru eliberarea sentimentelor sau cu un psihoterapeut;
  • practicarea de exerciții fizice;
  • odihna pasivă sau activă.
CardioVita, CardioSuport, CardioForte, Naturalis, cardio, stres,

Suplimente alimentare care susțin sănătatea inimii

Naturalis CardioSuport

Excelent tonic cardiac, suplimentul alimentar Naturalis CardioSuport reunește într-o singură formulă nutrienți esențiali și substanțe naturale cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

CardioSuport conține acizi grași – EPA și DHA, coenzima Q10 și resveratrol care împreună contribuie la menținerea sănătății inimii.

Coenzima Q10 aduce multiple beneficii organismului: susține metabolismul energetic, sănătatea inimii, menține tensiunea arterială în limite normale și are proprietăți antioxidante. Resveratrolul, pe de altă parte, actionează preventiv asupra îmbătrânirii celulare.

Naturalis CardioVita

Prin conținutul său echilibrat de potasiu și magneziu, Naturalis CardioVita oferă protecție sistemului cardiovascular. CardioVita contribuie la menținerea functionării normale a sistemului muscular și nervos, reducerea oboselii și extenuării, echilibrul electrolitic și metabolismul energetic normal. 

Naturalis CardioForte

CardioForte de la Naturalis este un supliment alimentar indicat persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta afecțiuni cardiace. Formula sa asociază două ingrediente active, cu acțiune benefică în ceea ce privește susținerea activității inimii. 

Păducelul (produsul conține extract hidroalcoolic din frunze de păducel) este o plantă medicinală folosită în mod tradițional ca tonic cardiac, iar magneziul din compoziția suplimentului contribuie la sinteza normală a proteinelor, la echilibrul electrolitic și la metabolismul energetic normal.

Suplimentele se pot achiziționa din farmaciile .

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.