Revista care te menține sănătos

Știri

Lactatele expun barbatii la un risc crescut de infertilitate

31 octombrie 2012
Share

Studii realizate de specialistii din cadrul Universitatii Harvard au scos la iveala ca barbatii tineri care obisnuiesc sa consume lactate sunt mai predispusi la infertilitate. Se pare ca fie si numai trei feliute de branza pe zi pot pune in pericol capacitatea barbatilor de a se reproduce.

Cercetarea a inclus un grup de barbati cu varste intre 19 si 25 de ani, care practicau exercitii fizice in fiecare zi, cel putin o ora si jumatate.

Toti participantii au completat chestionare privind consumul zilnic de fructe si legume, lactate si alte alimente. Specialistii au observat ca barbatii care consumau peste 60 grame de branza pe zi, o lingura de smantana si un pahar cu lapte gras prezentau o scadere cu 25% a calitatii spermei.

De vina ar fi, sustin expertii, hormonul estrogen care se gaseste din belsug in laptele de vaca. Nivelul acestui hormon este influentat de pesticide, produse chimice folosite pentru combaterea daunatorilor plantelor si a produselor agricole stocate.

Pe langa faptul ca pot favoriza infertilitatea, produsele lactate cu un continut ridicat de estrogeni pot creste riscul de cancer testicular sau de prostata, genereaza aparitia obezitatii si favorizeaza declansarea bolilor cardiovasculare si a diabetului.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicaldaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.