Revista care te menține sănătos

Imunitate

Imunitate de fier pentru un sezon rece altfel

30 septembrie 2022
Share
Imunitate de fier pentru un sezon rece altfel

Sistemul imunitar este un scut de protectie atunci cand la „usa” organismului bat tot felul de germeni patogeni, mai mult sau mai putin cunoscuti. Face eforturi pentru ca „balamalele” sa functioneze ca unse, pentru ca teritoriul propriu sa nu fie invadat. Asadar, sistemul imunitar este cel care ne protejeaza, tinand bolile la distanta cum stie el mai bine.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis ImunoSuport ULTRA. Acesta contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, datorită combinaţiei de vitamina D, vitamina C şi zinc, care acţionează sinergic.

Insa pentru a functiona corect si a ne tine la adapost, trebuie recompensat cum se cuvine. Probabil ca nu de putine ori ati auzit expresia sistem imunitar slabit, iar un semnal de alarma al dezechilibrului este dat de racelile frecvente, infectiile urinare, oboseala, insomnie, alergii, diaree, candidoze, herpes, maini si picioare amortite. Dar ce-i de facut, mai ales acum, in sezonul rece? Ei bine, armata trebuie condusa cu pumn de fier!

Importanta spalatului pe maini

Inca din copilarie suntem invatati cat de important este sa ne spalam pe maini, asta deoarece in fiecare zi intram in contact cu mii de germeni si bacterii. Dam mana cu prietenii, atingem banii si tot felul de alte suprafete, tocmai de aceea trebuie sa va spalati pe maini de cate ori se poate, cu apa calda si sapun, timp de 15-20 de secunde. Dezinfectati-va telefonul mobil, tableta, mouse-ul si tastatura in mod regulat.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid; care conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Alimentatia, stalpul „casei”

Un sistem imunitar puternic are nevoie de o alimentatie sanatoasa si echilibrata. In urma studiilor realizate de-a lungul timpului, s-a demonstrat ca deficitele de zinc, seleniu, cupru, acid folic, vitaminele A, B6, C, D modifica raspunsul imun, astfel incat sistemul nu va mai functiona la capacitate maxima. Acesta are nevoie de legume, fructe si de grasimi sanatoase. Atunci cand germenii invadeaza, este nevoie de calorii (energie) pentru a forma anticorpi si a-i trimite pe front.

Renuntati la zaharul rafinat, deoarece reduce capacitatea de functionare a sistemului imunitar, scazand numarul de celule care ar trebui sa atace bacteriile, efect ce poate dura pana la cateva ore dupa ce ati consumat o bautura care contine zahar, de exemplu.

7 semne care tradeaza o imunitate scazuta

Somnul reface organismul

Somnul insuficient si de proasta calitate afecteaza sistemul imunitar si creste nivelul hormonului de stres, aspect ce conduce la aparitia inflamatiei in organism. Specialistii ne sfatuiesc sa dormim intre 7 si 9 ore pe noapte si sa pastram o igiena a somnului. Prin intermediul somnului, organismul se reface si se pregateste pentru ziua urmatoare.

Hidratati-va corespunzator

Chiar si pe timp de noapte, rezervele sistemului imunitar se vor consuma. Hidratarea devine si mai importanta atunci cand sunteti bolnavi, deoarece fluidele transporta nu doar substantele nutritive, ci contribuie si la eliminarea toxinelor. In perioada sezonului rece beti ceaiuri caldute, neindulcite, si apa pentru a ajuta metabolismul sa functioneze la capacitate maxima.

suplimente imunitate, alimente sistemul imunitar,

Suplimente pentru „alimentare”

Suplimentele alimentare reprezinta un aliat de incredere al sistemului imunitar. Printre necesarul de vitamine si minerale care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si il intaresc se numara C, E, A, B6, B9, zincul, seleniul, fierul, cuprul. De asemenea, suplimentele pe baza de propolis, spirulina, echinacea intaresc mecanismele de aparare, stimuland imunitatea.

In plus, potrivit specialistilor, se pare ca aproximativ 70% din sistemul imunitar depinde de activitatea sistemului digestiv, deoarece in intestine exista bacterii „bune” care lupta impotriva bolilor si absorb nutrientii. Astfel, pentru o flora intestinala echilibrata sunt recomandate probioticele.

5 modalitati de a reduce stresul

Stop stresului!

Stresul face parte din viata, insa cand devine cronic poate expune organismul la hormoni care incetinesc activitatea sistemului imunitar, facandu-l mai vulnerabil in fata bolilor. Nu vi s-a intamplat niciodata ca in urma unei situatii extrem de stresante sa picati cu usurinta prada unei raceli? Acesta este semn ca ar trebui sa puneti frana, sa meditati, sa faceti miscare, sa iesiti cu prietenii sau orice alte activitati care va fac placere.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.