Revista care te menține sănătos

Medicină generală

7 semne care tradeaza o imunitate scazuta

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
7 decembrie 2023
Share
7 semne care tradeaza o imunitate scazuta

Unele persoane par sa treaca mai usor peste o raceala sau gripa, in timp ce altele par sa fie racite mereu. Cercetatorii au descoperit ca vulnerabilitatea pentru raceala si gripa poate sa apara in urma unor obiceiuri mai putin cunoscute, precum cantitatea de zahar pe care o consumati sau cat de uscata este cavitatea nazala.

Sistemul nostru imunitar se afla intr-o lupta fara sfarsit cu virusuri, bacterii, ciuperci si particule care cauzeaza cancer. Pentru a functiona asa cum trebuie, acesta are nevoie de nutrienti precum vitaminele A, B6, C, D, E sau zinc. Cand sistemul imunitar nu functioneaza la parametri optimi, poate da semnale surprinzatoare. De asemenea, anumite obiceiuri, de zi cu zi, pot duce la subrezirea imunitatii. Iata care sunt semnele unei imunitati scazute si cum va puteti mentine sanatatea.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid. Conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

1. Consumati prea mult zahar

Zaharul in exces determina nu doar aparitia kilogramelor in plus, insa face ca globulele albe, ce joaca un rol important in imunitate, sa-si piarda abilitatea de a distruge bacteriile.

Cum afecteaza sanatatea nivelul ridicat al zaharului din sange

2. Nu beti suficiente lichide

Exista un motiv important pentru care consumul de lichide este necesar atunci cand sunteti bolnav. Organismul are nevoie de multe lichide pentru a elimina toxinele. Va puteti da seama daca beti suficiente lichide atunci cand urina este colorata in galben pal. Daca este inchisa la culoare, atunci este necesar sa beti o cantitate mai mare.

3. Kilogramele in plus

Surplusul de greutate dauneaza sanatatii, afectand buna functionare a unor organe precum inima, creierul si ficatul. Mai mult, acestea slabesc si sistemul imunitar. Problema mai grava apare in cazul persoanelor cu un indice de masa corporala (IMC) de 40 sau mai mare (obezitate morbida). Greutatea in exces poate cauza tulburari hormonale si inflamatii, ce scad abilitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiei.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ApetitSlim; care susţine procesul de slăbire şi ajută la controlarea apetitului.

4. Consumati apa din surse nesigure

Puritatea apei joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar. De exemplu, apa de la fantana poate contine un nivel mare de arsenic, asociat cu mai multe tipuri de cancer si perturbarea sistemului imunitar. Este necesar sa testati puritatea apei si, daca aceasta nu este in limite normale, optati pentru apa imbuteliata sau investiti intr-un sistem de filtrare ce poate elimina arsenicul.

5 situatii in care NU ar trebui sa beti apa

secundara_imunitate_scazuta_inainte de Aveti nasul uscat

5. Aveti nasul uscat

Oricat de deranjant ar fi atunci cand va curge nasul, acesta este un semn de aparare al organismului impotriva gripei si racelii. Mucusul capteaza virusurile si le elimina din corp. Daca pasajele nazale sunt prea uscate, germenii pot invada mai usor. Daca uscaciunea este o problema temporara, este necesar sa irigati caile nazale cu o solutie salina. Mai mult, un umidificator poate fi, de asemenea, de folos. In cazul in care aceasta problema persista, este necesar sa consultati medicul pentru a determina cauza.

6. Sunteti prea stresat

Stresul pe termen lung poate scadea raspunsul sistemului imunitar. Mai mult, daca va stresati atunci cand sunteti racit, simptomele se pot agrava. Pentru un sistem imunitar mai bun, este necesar sa gasiti metode de relaxare si sa evitati stresul, cat mai mult posibil.

7. Sunteti mereu racit

Daca sunteti mereu racit, inseamna ca sistemul imunitar nu functioneaza normal. In general, un adult raceste de pana la trei ori intr-un sezon, iar simptomele dureaza, in medie, trei-patru zile. Daca acest lucru se intampla mai des sau daca simptomele tind sa se agraveze, inseamna ca sistemul imunitar trebuie intarit. Este indicat sa dormiti suficient, sa faceti exercitii fizice regulate si sa introduceti in dieta cat mai multe fructe si legume proaspete pentru un sistem imunitar puternic.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.