Revista care te menține sănătos

Coronavirus

Facebook sprijină informarea legată de sănătate din surse autorizate

Elena Coroianu; sursa: medscape.com
9 noiembrie 2020
Share
Exclusiv online
Facebook sprijină informarea legată de sănătate din surse autorizate

Facebook Inc a anunţat că grupurile de sănătate nu vor mai face parte dintre recomandările pe care le face userilor. Motivaţia gigantul social media, „este crucial ca oamenii să primească informații despre sănătate din «surse autorizate”. Potrivit unei postări pe blogul oficial, în ultimul an, compania a eliminat peste 1 milion de grupuri care au încălcat politicile Facebook privind dezinformarea și conținutul dăunător.

Dezinformarea în zona medicală/ sănătăţii a acumulat aproximativ 3,8 miliarde de vizualizări pe Facebook în ultimul an. Iar punctual culminant a fost atins în timpul pandemiei de coronavirus. Datele aparţin grupul de avocatură Avaaz într-un raport citat de Reuters.

Facebook a făcut din amplificarea informațiilor de sănătate credibile un element-cheie al răspunsului său la presiunea de a reduce dezinformarea pe platforma sa. De asemenea, elimină anumite afirmații false despre COVID-19, care ar putea provoca un prejudiciu iminent.

În plus, reprezentanţii celei mai mari rețele sociale din lume au declarat că administratorii și moderatorii grupurilor care au fost eliminate pentru încălcarea politicilor nu vor mai putea, o vreme, să creeze noi grupuri.

Pe lângă combaterea dezinformării legată de sănătate, Facebook a anunţat că va limita şi răspândirea grupurilor care promovează violenţa. Metoda va fi eliminarea lor din sugestii, din căutare şi apariţia informaţiilor la notificări. Luna trecută, au fost eliminate aproape 800 de astfel de grupuri facebook.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.