Revista care te menține sănătos

Coronavirus

Coronavirusul s-ar putea transmite şi prin conductele locuinţelor

9 noiembrie 2020
Share
Coronavirusul s-ar putea transmite şi prin conductele locuinţelor

„Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus drept inamicul public numărul unu. Un virus este mai puternic în crearea de tulburări politice, sociale şi economice decât orice atac terorist”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Iar evoluţia coronavirusului, pare să îi dea dreptate. Ultimele date arată că au fost înregistrate peste 1.100 de decese, iar numărul persoanelor infectate depăşeşte 45.000, la nivel global. Între timp, OMS a dat o denumire oficială coronavirusului: COVID-19 (CO de la corona, VI de la virus, D de la disease – n.r. boală, în limba engleză).

Coronavirusul s-ar putea transmite şi prin sistemul de canalizare

Autorităţile din Hong Kong au evacuate parţial un bloc de locuinţe de teamă că transmiterea coronavirusului se poate face prin sisteme de canalizare și conducte defecte. Teama este susţinută şi de faptul că în 2003, din cauza unor astfel de probleme, sindromul respirator acut sever (SARS) s-a răspândit la 300 de persoane, ducând la 42 de morţi. Pe de altă parte, după ce autorităţile au extins perioada de vacanţă cu ocazia Noului An Chinezesc, cu mai mult de o săptămână, de luni, 10 februarie, chinezii s-au întors la serviciu. Specialiştii aşteaptă să vadă dacă această măsură va creşte rata infectării cu COVID-19. În timp ce OMS anunţă că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata abia în 18 luni, un om de ştiinţă din Hong Kong are previziuni sumbre. Conform dailymail.com, prof.dr. Gabriel Leung, decanul Facultății de Medicină Li Ka Shing din cadrul Universității din Hong Kong, avertizează că dacă acest coronavirus nu va fi ţinut sub control, peste 60% din populaţia lumii ar putea fi infectată, iar bilanţul deceselor s-ar putea ridica la 45 de milioane.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.