Revista care te menține sănătos

Coronavirus

În cât timp va fi gata un vaccin împotriva coronavirusului?

Alin Claudiu Popescu; sursă foto: forbes.com
9 noiembrie 2020
Share
În cât timp va fi gata un vaccin împotriva coronavirusului?

Peste 35 de companii şi instituţii academice din întreaga lume lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, anunţă theguardian.com. Pandemia, care a îngrozit întreaga lume, a dus la pornirea unei adevărate curse pentru găsirea unei „arme” care ar putea fi de ajutor în „războiul” pe care omenirea îl poartă cu COVID-19.

Veştile bune vin din SUA, acolo unde a început primul test clinic. Chiar şi aşa, specialiştii estimează o luptă de uzură cu coronavirusul, în condiţiile în care un astfel de vaccin ar putea ajunge pe piaţă într-un interval de 12-18 luni.

Jennifer Haller este prima persoană injectată cu un vaccin anticoronavirus

Americanii au fost primii care au început testele clinice. Compania de biotehnologie Moderna, în colaborare cu Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a dezvoltat vaccinul numit mRNA-1273. Jennifer Haller (foto) este numele primei persoane care a acceptat să facă parte din faza 1 de teste clinice. Ea a fost injectată cu mRNA-1273, urmând ca şi alţi voluntari, 45 în total, să participe la studiu. Aceştia vor primi două doze de vaccin, intramuscular, la o distanţă de aproximativ 28 de zile.

Între participanţii la studiu vor exista diferenţe între dozaje, pentru a se observa diferite efecte pe care vaccinul le poate avea asupra corpului uman. În acelaşi timp, şi în Germania sau în China, dar şi în alte ţări din lume se lucrează, în paralel, la un vaccin împotriva coronavirusului. Rămâne de văzut cine va trece primul linia de sosire.

De ce durează dezvoltarea unui vaccin atât de mult? În perioada de 12-18 luni se vor face numeroase teste clinice care vor avea ca scop siguranţa pacienţilor. Ţinând cont că un vaccin va fi utilizat la scară mondială, netestarea corespunzătoare în cazul efectelor negative poate fi extrem de problematică. 

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.