Revista care te menține sănătos

Articulații și oase

Durerea toracală de spate, posibile cauze

Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă; [email protected]
16 noiembrie 2022
Share
Durerea toracală de spate, posibile cauze

Durerea toracală localizată în spate, în zona coastelor, nu este atât de frecventă precum durerea lombară sau durerea localizată la nivelul cefei. Totuşi, destule persoane se confruntă cu aceasta problemă.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena ArtroSuport Forte Naturalis; supliment alimentar cu sulfat de glucozamină, MSM, sulfat de condroitină, extract de ginkgo biloba şi Boswellia serrate.

Durerea de spate din zona coastelor apare între prima şi ultima (a douăsprezecea) vertebra toracală şi poate să fie acută sau cronică. Unele persoane se plâng numai de o rigiditate apărută în zona toracelui posterior, la nivelul coastelor.

Durerea toracală de spate poate fi surdă sau ascuţită şi este adeseori însoţită de rigiditate sau durere musculară. Simptome mai serioase precum furnicături sau amorţeli la nivelul picioarelor; dureri în piept sau slăbiciune la nivelul braţelor sau picioarelor necesită o vizită de urgenţă la medic.

Posibile complicaţii ale durerii de spate

Durerea toracală de spate, principalele cauze

Există numeroase cauze pentru apariţia durerilor de spate în zona coastelor. Printre cele mai frecvente sunt:

Postura incorectă. Durerea va apărea după o perioadă mai lungă petrecută la birou sau la calculator, sau după ce cărăm un rucsac greu. Este adeseori însoţită şi de rigiditate musculară, precum şi de durere cu localizare în zona umerilor şi gâtului. În plus, durerea de spate din zona coastelor se agravează, de obicei, în cazul în care poziţia vicioasa este menţinută.

Sedentarismul şi obezitatea sunt alte două cauze frecvente pentru durerea de spate în zona toracală. Kilogramele în plus şi musculatura neantrenată pot cauza întinderi musculare, mai ales la ridicatul obiectelor grele sau la un efort cu care nu suntem obişnuiţi.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Gelul emulsionat ArtroSuport; recomandat în caz de durere şi rigiditate musculară, inclusiv durerea din lumbago, torticolis sau durerile musculare din răceală şi gripă; febră musculară; dureri reumatice acute.

durerea toracală de spate, durerea toracală,

Alte cauze posibile

Există multe cauze pentru durerea de spate în zona coastelor. Dacă excludem traumatismele sau accidentele sportive, durerea poate fi cauzată de: scolioză (în special la copii şi adolescenţi), osteoporoză, fracturi vertebrale, osteoartrită, hernie de disc, spondilită anchilozantă, zona zoster toracică sau nevralgiile intercostale. Nu în ultimul rând, durerea toracală posterioară poate să apară în cadrul afecţiunilor cardiace (în special dacă iradiază în gât sau spre umărul stâng) sau în cadrul afecţiunilor pulmonare (dacă este însoţită de dificultăţi la respiraţie, tuse, febră şi frisoane).

Durere de spate sau probleme cu plămânii?

Plămânii au puţini receptori pentru durere, aşa că este puţin probabil ca durerea toracală de spate să fie cauzată de o boală pulmonară. Dar dacă durerea este însoţită de febră; tuse sau dificultăţi la respiraţie; poate fi vorba despre o problemă la nivelul aparatului respirator precum pneumonia, pleurezia sau cancerul pulmonar.

Nu în ultimul rand, durerea localizată la nivelul pieptului şi în partea superioară a spatelui este o acuză frecventă la persoanele care suferă de BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică).

Tratamentul potrivit

Durerea toracală de spate nu indică în majoritatea cazurilor o problema serioasă de sănătate, însa, în cazul în care nu este ameliorată de tratamentul cu analgezice, comprese cu gheaţă sau fizioterapie, şi dacă este însoţită de alte simptome care sugerează o problemă cardiacă sau pulmonară, vă sfătuim sa consultaţi un medic.

Nota pentru articolul «Durerea toracală de spate, posibile cauze»:4.00/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.