Revista care te menține sănătos

Articulații și oase

Posibile complicatii ale durerii de spate

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
9 mai 2022
Share
Posibile complicatii ale durerii de spate

Durerea de spate este o problema frecventa, pentru care este necesara vizita la medicul specialist. Aceasta poate fi foarte inconfortabila si debilitanta. Durerea de spate poate fi rezultatul unui traumatism, al unei activitati efectuate gresit sau al unor afectiuni medicale existente. Aceasta poate aparea la orice varsta, din diferite motive.

Odata cu inaintarea in varsta, riscul de a dezvolta o durere de spate creste, in special din cauza meseriei practicate de-a lungul vietii sau a bolii degenerative a discului intervertebral. Durerea de mijloc poate fi asociata cu afectiuni ale coloanei lombare, discurilor intervertebrale, ligamentelor din jurul acestora, nervilor, muschilor, organelor intene abdominale sau chiar ale pielii de la acest nivel. Durerea de spate superioara poate fi cauzata de afectiuni ale aortei, tumorilor de la nivelul pieptului si inflamatia coloanei vertebrale.

In unele cazuri, motivele aparitiei durerii de spate pot fi incerte. Fiind destul de frecventa de obicei poate fi ameliorata relativ usor. Uneori, insa, poate fi un simptom al unui proces malign (cancer).

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena gelul emulsionat ArtroSuport, recomandat pentru reducerea rigidităţii musculare şi a durerilor reumatice acute.

Durerea de spate poate fi rezultatul unei afectiuni grave

Daca durerea de spate apare din cauza unei afectiuni mai grave, precum cancerul, infectia sau o fractura, durerea se poate agrava. Acest lucru face ca o simpla durere de spate sa fie mai mult investigata, deoarece trebuie exclusa o cauza mai serioasa.

Cateodata, durerea de spate nu produce doar durere, ci poate afecta si structurile neurologice care traverseaza canalul spinal. Daca acest fenomen este progresiv sau are ca rezultat instabilitatea coloanei vertebrale, poate duce la anumite disfunctii neurologice. Ca simptome, pot aparea senzatia de slabiciune sau durere la nivelul picioarelor, precum si anumite tulburari in ceea ce priveste functionalitatea vezicii urinare sau a tranzitului intestinal. Daca sunt implicate membrele inferioare, sunt necesare manevre medicale efectuate in cabinet de catre doctor, avand ca rezultat posibil indicii asupra unor suferinte neurologice.

Durerea de cap, posibil simptom al unei coloane bolnave

res_inainte de Durerea de spate poate deveni cronica

Durerea de spate poate deveni cronica

O mica parte din cazurile de durere de spate poate progresa catre durere de spate cronica. Acest lucru se intampla in special daca amanati vizita la medic si tratamentul sau, daca dupa tratament, nu va menajati si nu evitati manevrele care va pot pune in pericol spatele.

Este indicat sa urmati sfaturile si indicatiile medicului, sa urmati tratamentul impus si sa apelati la acesta in special daca observati ca problema se agraveaza sau persista. Nu este recomandat sa amanati vizita la medic, investigatiile si tratamentul, deoarece durerea de spate se poate agrava sau persista mai mult decat este necesar.

Pe langa acestea, o persoana care are dureri de spate tinde sa renunte la multe dintre activitatile anterioare. Acest comportament poate avea ca rezultate slabirea musculaturii spatelui si agravarea durerii.

Lombosciatica – optiuni de tratament

Indiferent de localizare, durerea de spate necesita atentie medicala si nu trebuie ignorate posibilitatile in care aceasta sa fie cauzata de afectiuni mai grave. Din acest motiv, trebuie sa mergeti din timp la medic pentru un consult amanuntit si investigatii suplimentare.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.