Revista care te menține sănătos

Știri

Test care te indruma spre dieta care ti se potriveste

8 martie 2010
Share

Urmezi o dieta slaba in grasimi, dar cu toate astea nu poti slabi? Poate ca esti genul care ar trebui sa reduca din carbohidrati. Americanii au lansat primul test prin care poti afla dieta care ti se potriveste.

Testul lansat cauta anumite mutatii genetice care influenteaza si felul in care organismul stocheaza kilogramele. Testele au fost efectuate pe 140 de persoane obeze de ambele sexe. Acestea au aratat ca cele care urmau o dieta potrivita pentru ADN-ul lor au pierdut mai mult in greutate decat persoanele care tineau diete nepotrivite pentru ele. In cercetarile derulate de Universitatea Stanford din California a reiesit ca 39% dintre americani raspund la dieta saraca in grasimi, 45% raspund mai bine la un regim alimentar sarac in carbohidrati si 16%, cei mai putini norocosi, au mutatii ale genelor care cer atentie sporita atat la alimentele bogate in grasimi, cat si la cele bogate in carbohidrati. 100 de femei care au urmat una din aceste patru diete timp de un an, regim ales in functie de codul genetic sau nu, au pierdut intre 2,3% si 5,3% din greutate. Cel mai mult au pierdut subiectele care alesesera dieta in functie de ADN.

www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.