Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vaccinul nazal impotriva tusei convulsive

10 ianuarie 2014
Share

Un vaccin inovator administrat pe cale nazala se pare ca ar putea actiona in mod pozitiv impotriva tusei convulsive. Cercetatorii au pus la punct un vaccin pentru a lupta impotriva acestei probleme, ce va fi administrat nazal. Autorii studiului, o echipa de cercetatori europeni, au testat cu succes pentru prima data un vaccin bacterian administrat pe cale nazala.

Acest mod de administrare va fi mult mai benefic si, in plus, ar reduce costurile.

Administrarea unei singure doze ar putea avea efect pe o perioada de sase luni de zile. In plus, vaccinul nazal ar putea lupta si impotriva altor afectiuni, precum bronsiolita sugarului. In urma testarii vaccinului pe un numar de 48 de persoane s-a observat ca o singura administrare nazala este suficienta si ca nu prezinta niciun efect secundar, chiar daca doza este una mare. Studiul a fost publicat in revista Plos One.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Vaccinul nazal impotriva tusei convulsive»:2.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate