Revista care te menține sănătos

Știri

Alimente cu efect terapeutic

13 martie 2012
Share

Alimentele care au proprietati vindecatoare sunt cele nutritive, precum fructele de padure, fasolea, broccoli, ciresele, spanacul etc. Adaugand aceste alimente in dieta dumneavoastra de zi cu zi, veti putea depasi anumite probleme de sanatate.

Mai jos gasiti o lista cu astfel de alimente si efectele lor binefacatoare asupra organismului.

Ciresele au puteri vindecatoare si sunt cunoscute ca fiind unul dintre alimentele cele mai nutritive. Aceste fructe sunt bogate in nutrienti si sunt un bun remediu pentru a trata artrita, guta sau reumatismul. Sunt sanatoase, foarte delicioase, le puteti manca proaspete si puteti face din ele piureuri sau le puteti pune in iaurturi.

Fructul de guava este bogat in vitamina C, in antioxidanti si lupta impotriva cancerului mai mult decat oricare alt fruct. Guava protejeaza organismul impotriva bolilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale. Guavele rosii sunt mai hranitoare decat cele albe.

Fasolea este bogata in fibre, proteine si antioxidanti, regland nivelul zaharului din sange. Fasolea va fereste de intoxicatiile alimentare, diaree, de tulburarile de somn, protejandu-va, de asemenea, de daunele oxidative.

Fructul de kiwi este plin de vitamine si de potasiu. Pentru a tine bolile de inima la distanta, consumati doua kiwi pe zi si veti fi feriti de problemele respiratorii, dar si de accidentele vasculare cerebrale.

Spanacul este foarte hranitor, contine vitamina K ce ajuta la absorbtia calciului in oase, este eficient contra bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale. Spanacul poate fi consumat pe tot parcursul anului, deoarece se gaseste in hipermarketuri si este o optiune sanatoasa pentru o viata la fel de sanatoasa.

Ruxandra Raica

Sursa: www.boldsky.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.