Stiri

Capsunele si afinele, remediu contra atacului de cord

joi, 17 ianuarie 2013
Share

Consumati cu incredere capsune si afine, si astfel veti fi feriti de atacurile de cord, spun cercetatorii. Un nou studiu in domeniu arata ca, daca veti manca pe tot parcursul anului aceste fructe de vara, veti reduce riscul aparitiei atacului de cord cu pana la o treime.

Expertii sunt de parere ca beneficiile prezentate de aceste fructe sunt oferite de catre flavonoizi, care combat blocarea arterelor.

In urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca femeile care consuma capsune si afine de trei ori pe saptamana sunt mai ferite de a suferi un atac de cord cu aproximativ 32%. Specialistii spun ca de efectul protector sunt responsabile antocianinele, flavonoizi care ar ajuta arterele sa se deschida, contracarand acumularea depozitelor de grasime pe peretii vaselor de sange.

Mai exista si alte studii care arata ca afinele si capsunele incetinesc aparitia problemelor de memorie la persoanele in varsta. Oricum, ar trebui sa stiti ca o dieta bazata pe fructe si legume aduce intotdeauna beneficii sanatatii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:48:59+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc