Revista care te menține sănătos

Știri

O substanta chimica ar putea reduce pofta de mancare

2 mai 2014
Share

O pastila care ar putea lupta impotriva poftei de mancare si, respectiv, obezitatii este cu un pas mai aproape de reusita dupa ce s-a descoperit o molecula-minune. Substanta numita acetat, care se gaseste in fibrele alimentare, ar putea combate problema kilogramelor in plus. Cantitati mari de acetat sunt eliberate atunci cand legumele si fructele sunt digerate de catre bacteriile din colon. Acestea trimit apoi un semnal catre creier, dictandu-ne sa ne oprim din a manca.

Si tocmai pentru ca am inlocuit dietele sanatoase cu alimentele procesate care contin foarte putin acetat, acest lucru nu se mai intampla. Secretul este sa se furnizeze nivelul suficient de acetat pentru a se reduce apetitul, astfel incat organismul uman sa fie in siguranta. Acetatul este activ doar o perioada scurta in organism. Una dintre optiuni ar fi ca expertii sa se concentreze pe aportul de fibre astfel incat acestea sa produca mai mult acetat decat ar fi normal, fiind nevoie de mai putine fibre pentru acelasi efect. Astfel, nu va fi nevoie de o crestere masiva a cantitatii de fibre.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.