Stiri

Obiceiuri nesanatoase care afecteaza somnul

joi, 23 februarie 2012
Share

Obiceiurile nesanatoase in ceea ce priveste somnul pot dubla sansele unui deces prematur. Majoritatea oamenilor ignora noptile in care nu se odihnesc cum trebuie si sunt de parere ca le vor recupera. In anotimpul rece, somnul devine o problema si mai mare, deoarece somnolenta este prezenta pe tot parcursul zilei.

Cel mai adesea, nu va puteti odihni asa cum trebuie deoarece obiceiurile legate de somn pot afecta sanatatea.

Frigul si lipsa luminii. In timpul iernii, soarele apune mult mai devreme, iar noptile sunt mai lungi. De aceea, adormim mai devreme, chinuiti de frig si de intuneric. Din pacate insa, in zilele noastre, stilul de viata nu mai difera de cel din restul anotimpurilor.

Luminile neoanelor. Am putea spune ca, de fapt, lumina artificiala este cea care ne strica somnul. Oricat de tarziu ar fi, tot mai gasim cate ceva de facut, cu toate ca ora de trezire ramane aceeasi.

Melatonina. Viata de noapte distruge melatonina din organism, aceasta fiind un hormon implicat exclusiv in inducerea senzatiei de somn. Cu cat veti petrece mai mult timp in club, de exemplu, luminat artificial, cu atat nivelul melatoninei va fi mai mic.

Dormiti pe intuneric! Intunericul este cel mai bun prieten atunci cand vine vorba de odihna. Daca vreti sa aveti un somn bun si linistitor, stingeti toate luminile si cufundati-va in intuneric.

Ruxandra Raica

Sursa: www.boldsky.com

Nota pentru articolul «Obiceiuri nesanatoase care afecteaza somnul»:5.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:49:58+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc