Revista care te mentine sanatos

Stiri

S-a dovedit: daca dormiti putin, mancati mai mult

2 iulie 2015
Share

Nu puteti rezista unei felii de tort? Obiceiurile de somn ar putea fi de vina. Cu cat o persoana se odihneste mai putin, cu atat va manca mai mult. Acest lucru poate duce la obezitate, diabet de tip 2 si boli de inima, sustin oamenii de stiinta.

Exista mai multi factori ce conlucreaza, determinand o persoana sa manance mai mult decat ar trebui cand este privata de somn. Daca un om este obosit, hormonii care controleaza apetitul sunt afectati. Asadar, persoanei respective i se va face foame.

Lipsa de energie, compensata prin mancare

Dupa o noapte de nesomn, nivelul de grelina, hormonul foamei, care stimuleaza apetitul, este mai mare, fapt ce coincide cu un nivel mai mic al hormonului leptina, ce transmite semnale creierului cand celulele de grasime sunt pline. Persoanele obosite sufera de stres emotional, sunt mai impulsive si nu pot rezista tentatiei de a manca. S-ar putea sa manance mai mult si pentru a compensa lipsa de energie. Cantitatea de mancare pe care o persoana o consuma este determinata de factori biologici, emotionali, cognitivi si de mediu. Iar acestia pot fi influentati de odihna insuficienta.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail

Nota pentru articolul «S-a dovedit: daca dormiti putin, mancati mai mult»:4.25/ 5 (8 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate