Revista care te mentine sanatos

Stiri

1 din 5 barbati sufera de ejaculare precoce

29 octombrie 2014
Share

Ejacularea precoce este o afectiune ce nu tine cont de varsta, fiind cel mai des intalnita disfunctie sexuala in randul barbatilor sub 60 de ani. 1 din 5 barbati din intreaga lume are aceasta problema, ce se manifesta prin lipsa de control a ejacularii, ce are loc la aproximativ un minut de la penetrarea intravaginala sau chiar inainte de penetrare.

Exista doua tipuri de ejaculare precoce: primara, care apare de la prima experienta sexuala si care continua pe tot parcursul vietii, si secundara sau dobandita, ejacularea fiind in prealabil normala. Cauzele acestei afectiuni sunt fie psihogene (stres, anxietate, anumite traume psihice), fie legate de situatia sau locul in care se intampla, fie organice (hiperexcitabilitate a zonei genitale, tulburari hormonale, afectiuni ale hipofizei). Dovezile recente arata ca ejacularea precoce este mai mult un fenomen neurobiologic decat unul psihologic.

 

Ejacularea precoce se trateaza

Cei mai multi dintre barbatii care sufera de ejaculare precoce nu se prezinta la medic, pentru ca se simt rusinati. In plus, considera ca este o problema care nu se poate trata. Trebuie stiut insa ca exista tratament farmacologic pentru ejacularea precoce. Tocmai de aceea, este important sa va adresati medicului daca suferiti de aceasta afectiune.

 

Text: Bianca Badescu

Nota pentru articolul «1 din 5 barbati sufera de ejaculare precoce»:4.25/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate