Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta mediteraneeana face minuni pentru pacientii diagnosticati cu dementa

18 decembrie 2013
Share

Medicii britanici sunt de parere ca, in cazul dementei, dieta mediteraneeana poate face minuni. Intr-o scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii se arata ca programele create pentru a-i convinge pe oameni sa manance fructe si legume proaspete, nuci, peste si ulei de masline reprezinta, probabil, cea mai buna strategie disponibila in prezent pentru a preveni declansarea maladiei Alzheimer si a altor maladii neurodegenerative.

De asemenea, potrivit unei analize recente, 9 din 12 studii monitorizate de cercetatorii de la Universitatea Exeter au evidentiat o legatura directa intre dieta mediteraneeana si o mentinere prelungita a functiilor cerebrale. Mai mult decat atat, de-a lungul timpului cercetatorii au descoperit ca dieta mediteraneeana este buna si cand vine vorba de slabit, plus ca reduce riscul de a suferi probleme la nivelul inimii si are un efect extraordinar asupra creierului. Aceasta dieta este secretul celor mai longevivi americani, potrivit Daily Mail. Din acest motiv, mai multe tari au propus introducerea dietei mediteraneene pe lista patrimoniului mondial, intocmita de UNESCO.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.