Revista care te menține sănătos

Știri

Aerobicul ajuta la reducerea senzatiei de foame

7 iunie 2013
Share

Exercitiile de aerobic care implica miscari verticale ale corpului pot suprima pofta de mancare si, in general, pofta manifestata fata de alimentele bogate in grasimi. Studiul, publicat in jurnalul Appetite, a incercat sa afle daca exercitiile fizice care presupun miscarea in sus si in jos a corpului, ce pot duce la „tulburarea” intestinului, ar putea afecta unii hormoni precum grelina, pe care organismul o elibereaza atuni cand ne este foame. Ea stimuleaza apetitul.

Expertii au supus mai multe persoane catorva exercitii fizice. Voluntarii au fost rugati fie sa sara coarda, fie sa lucreze pe o bicicleta stationara, si apoi li s-a masurat nivelul de grelina. Dupa 25 de minute de exercitii, cei care sarisera coarda simteau o pofta mai mica de mancare fata de cei care executasera la bicicleta. Asadar, aerobicul reprezinta o solutie buna de a reduce pofta de alimente nesanatoase.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.