Revista care te menține sănătos

Știri

Dovedit stiintific: contraceptivele orale va scapa de durerile menstruale!

18 ianuarie 2012
Share

Peste jumatate dintre femeile aflate in perioada fertila se confrunta cu dureri menstruale, afectiune cunoscuta sub numele de dismenoree. Acestea admit ca cea mai buna solutie pentru ameliorarea durerilor este administrarea contraceptivelor orale, insa pana in prezent nu se stia exact cum actioneaza acestea.

Recent, un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Göteborg din Suedia a scos la iveala acest mister: anticonceptionalele impiedica producerea de prostaglandine, hormoni secretati de mucoasa uterului, care cauzeaza contractiile musculare in timpul menstruatiei.

Studiul a implicat 1.300 de participante cu varste intre 19 si 24 de ani care au furnizat date despre intensitatea durerilor resimtite in perioada menstruatiei, metoda de contraceptie utilizata, dar si alte detalii de baza, cum ar fi: varsta, inaltimea sau greutatea. In final, s-a constatat ca pilula contraceptiva poate reduce durererea cu cel putin 10%.

Dr. Angela Lindh, unul dintre autorii cercetarii, este multumita de rezultatele obtinute si este de parere ca aceste efecte benefice ale pilulei contraceptive ar trebui precizate pe prospect, iar medicii ginecologi care recomanda utilizarea pilulelor ar trebui sa informeze femeile ca exista un remediu care chiar functioneaza pentru acele zile de chin.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.