Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lumina albastra combate oboseala

4 martie 2014
Share

Daca va simtiti obositi si aveti probleme cu mentinerea concentrarii la serviciu, nu va faceti probleme. Pentru a ajuta la combaterea oboselii, un nou studiu sugereaza ca expunerea la lumina albastra (lungime de unda scurta) poate imbunatati imediat performantele si chiar vigilenta.

Studii anterioare au demonstrat ca lumina albastra imbunatateste vigilenta pe timp de noapte, dar noile date demonstreaza ca aceste efecte se pot extinde si ziua. Abilitatea luminii de culoare albastra de a influenta mintea si organismul este din ce in ce mai apreciata. Lumina albastra este utilizata pentru a trata tulburarile afective sezoniere. Un grup de voluntari a fost expus atat la lumina verde, cat si la lumina albastra pe timp de zi. Participantii au fost apoi rugati sa spuna cat de obositi s-au simtit si au fost testati pentru a li se masura timpul de reactie. Asadar, s-a descoperit ca expunerea la lumina albastra ar putea imbunatati performantele la serviciu si eficienta.

Ruxandra Raica

Sursa: naturalnews.com 

Nota pentru articolul «Lumina albastra combate oboseala»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate