Revista care te menține sănătos

Revista Farmacia Ta

Farmacia Ta – septembrie – octombrie 2022

8 septembrie 2022
Share
Farmacia Ta – septembrie – octombrie 2022

Perfect pentru zilele de toamnă, cel mai recent număr al revistei Farmacia Ta se recomandă a fi citit dimineaţa, la cafea sau ceai, cu creionul sau pixul în mână, pentru a putea fi luate notiţe care vă vor îmbunătăţii calitatea vieţii.

Ştiaţi că…

 • deficitul anumitor substanţe nutritive poate creşte riscul bolilor oftalmologice? Aflaţi ce suplimente alimentare să aveţi în vedere pentru a vă proteja sănătatea oculară.
 • podoaba capilară poate spune multe despre dumneavoastră, şi nu se rezumă doar la schimbarea şamponului! Mai exact, părul poate semnala afecţiunile şi carenţele nutriţionale pe care, probabil, nici nu ştiaţi că le aveţi!
 • durerile în piept, palpitaţiile, dificultăţile de respiraţie, ameţelile şi transpiraţiile sunt simptomele unui atac de panică, dar şi ale unui infarct (atac de cord)? Aflaţi cum să le deosebiţi.
 • creierul este activ chiar şi atunci când dormim? Într-adevăr, este un mare consumator de energie. Dacă nu doriţi să vă cauzeze „probleme cu facturile”, reglaţi totul din alimentaţie!
 • 70-80% din celulele sistemului imunitar se află în sistemul digestiv? Tranziţia dintre anotimpuri poate pune organismul la grea încercare. Iată care sunt principalele recomandări pentru a vă creşte imunitatea în sezonul rece.
 • titrul complet de anticorpi dobândiţi în urma administrării vaccinului antigripal se atinge în aproximativ patru săptămâni? Specialiştii noştri lămuresc toate dilemele pe care le aveţi cu privire la protecţia împotriva gripei sezoniere.
 • 1 kilogram în plus solicită genunchii cu o presiune suplimentară de 2 kilograme şi şoldurile cu o presiune de 3 kilograme? Aflaţi cum vă puteţi păstra articulaţiile sănătoase.
 • tusea post-COVID poate persista până la 3 luni? Dacă vă supără un astfel de simptom, nu amânaţi tratamentul!
 • o scădere în greutate de numai 7% şi menţinerea ei, alături de creşterea nivelului de activitate fizică la 150 min./săptămână scade cu 58% riscul de diabet pentru următorii 3 ani? Descoperiţi şi alte modalităţi prin care puteţi preveni sau controla această afecţiune!
 • mişcarea involuntară a picioarelor în timpul nopţii se numeşte mioclonie nocturnă? Descoperiţi şi alte motive pentru care vă treziţi obosit.
 • în cazul ulcerului gastric, durerea apare la aproximativ 30 – 60 de minute după masă? Caracterul sezonier al bolilor ulceroase este resimţit profund în această perioadă. Nu ezitaţi să acţionaţi!

Vedeta ediţiei septembrie – octombrie este prezentatoarea Ştirilor din Sport de la ProTV, Ramona Păun. Aceasta ne împărtăşeşte, cu multă deschidere, amintiri din adolescenţă, trucuri la care apelează pentru a se menţine în formă şi pentru a-şi menţine sănătatea, dar şi detalii pline de gingăşie din viaţa sa.

Lectură plăcută şi o toamnă plină de sănătate!

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.