Revista care te menține sănătos

Raceală și gripă

Răceli repetate – Ce este de făcut?

Dr. Roxana Claudia Mateescu, medic specialist geriatrie-gerontologie
16 februarie 2024
Share
Răceli repetate – Ce este de făcut?

De câte ori răciţi într-un an? Vi se pare că o ţineţi din răceală în răceală? Lupta constantă cu răceala poate fi obositoare atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Iată câteva strategii care vă vor ajuta să întrerupeţi şirul răcelilor repetate.

Răceala este cauzată în principal de virusuri, dintre care rinovirusurile sunt cele mai frecvente. Acestea se răspândesc prin picăturile respiratorii (picaturi Flügge) atunci când o persoană infectată tuşeşte, strănută sau vorbeşte. În plus, pot supravieţui pe suprafeţe, ceea ce face ca persoanele să contracteze uşor virusul prin atingerea obiectelor contaminate şi, ulterior, prin atingerea feţei.

Un sistem imunitar puternic este prima linie de apărare a organismului împotriva răcelilor. Iată cum îl puteţi „construi”.

Dieta adecvată

Pentru a vă întări sistemul imunitar, asiguraţi-vă că aveţi o dietă echilibrată şi bogată în nutrienţi. Consumaţi alimente bogate în vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina D, zinc şi antioxidanţi. Citricele, fructele cu frunze verzi, nucile, seminţele şi proteinele sunt alegeri excelente. În plus, rămâneţi bine hidratat cu apă, ceaiuri din plante şi supe pentru a susţine funcţia imunitară generală.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis ImunoSuport ULTRA. Acesta contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, datorită combinaţiei de vitamina D, vitamina C şi zinc, care acţionează sinergic.

raceli frecvente, remedii raceli frecvente, remedii naturiste raceala, oboseala, stres, somn,

Exerciţiul fizic regulat

Activitatea fizică regulată este foarte importantă pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Încercaţi să faceţi cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice de intensitate moderată pe săptămână, cum ar fi mersul pe jos în ritm alert, joggingul sau mersul pe bicicletă. În plus, încorporaţi exerciţii de antrenament de forţă pentru a vă stimula şi mai mult sănătatea generală.

Rezervă online și ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtectRapid + Quercetină. Acesta conține nouă ingrediente active care, prin mecanisme specifice, sustin sistemele respirator si imunitar, întărind organismul în perioadele de slăbire ale acestuia.

Somnul adecvat

Somnul adecvat este esenţial pentru funcţia imunitară şi pentru bunăstarea generală. Lipsa somnului poate slăbi sistemul imunitar, făcându-vă mai predispus la infecţii. Încercaţi să dormiţi 7-9 ore în fiecare noapte. Creaţi o rutină relaxantă înainte de culcare, limitaţi timpul petrecut în faţa ecranelor înainte de somn şi asiguraţi-vă că mediul de somn este propice odihnei.

Gestionarea stresului

Stresul cronic poate afecta sistemul imunitar, făcându-vă mai predispus la boli, inclusiv la răceală. Includeţi tehnici de gestionare a stresului în rutina zilnică, cum ar fi meditaţia, exerciţiile de respiraţie profundă, yoga sau pauzele regulate pentru a vă relaxa. Găsirea unor soluţii sănătoase pentru gestionarea stresului, cum ar fi hobby-urile şi interacţiunea socială, poate contribui, de asemenea, la bunăstarea generală.

Igiena

Igiena este esenţială pentru a preveni răspândirea virusurilor. Spălaţi-vă frecvent pe mâini cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde, în special când sunteţi în spaţii publice sau atingeţi suprafeţe contaminate. Folosiţi dezinfectant pentru mâini atunci când apa şi săpunul nu sunt disponibile. Evitaţi să vă atingeţi faţa, în special ochii, nasul şi gura, pentru a scădea riscul de pătrundere a virusului.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.