Imunitate

Despre imunitate – răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

20 ianuarie 2023
Share
Despre imunitate – răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

Imunitatea este reprezentată de capacitatea organismului de a se apăra de agenți patogeni, precum: virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Aceștia sunt responsabili de apariția diferitelor boli, de la răceală și gripă, până la afecțiuni grave. Sistemul imunitar este un sistem complex de celule și molecule, care au rolul de a asigura protecția împotriva agresorilor.

Imunitatea poate fi înnăscută sau dobândită. Cea înnăscută este cea pe care o moștenim intrauterin și cu care ne naștem. Acesta nu se transformă odată cu trecerea timpului, dar nici nu oferă protecție pe termen lung, ci recunoaște agenții patogeni și reacționează la aceștia. 

Imunitatea dobândită, pe de altă parte, se formează în decursul primilor ani de viață, pe măsură ce organismul intră în contact cu anumiți agenți patogeni. Astfel, sistemul imunitar își formează acei anticorpi cu care reușește să distrugă agenții patogeni. Aceasta mai poate fi dobândită și prin vaccinare sau prin serumizare.

Ce se întâmplă dacă avem imunitate scăzută?

Există situații în care medicii recomandă testarea și evaluarea imunității. Atunci când sunt semne care indică slăbirea imunității, specialistul recomandă testarea sângelui cu ajutorul hemoleucogramei și a imunogramei. Dacă imunitatea este scăzută în mod dramatic, atunci medicul verifică o posibilă existență a bolii SIDA sau a cancerului.

Pe de altă parte, când imunitatea este prea crescută, se pot declanșa anumite boli autoimune, dar și unele alergii.

Imunitatea scăzută, simptome

Imunitatea scăzută se manifestă, în primul rând, prin vulnerabilitate în fața infecțiilor. Dacă nivelul de leucocite este redus și sistemul imunitar este slăbit, celulele se deteriorează, apar inflamațiile, se pot dezvolta tumori și alte probleme grave de sănătate. 

Câteva simptome ale unei imunități scăzute: 

  • reacții alergice;
  • oboseală accentuată;
  • vindecarea greoaie a rănilor;
  • infecții recurente;
  • inflamarea ganglionilor limfatici.

Cum creștem imunitatea?

Sistemul imunitar este influențat, în special, de stilul de viață. Alimentația, sportul, odihna, hidratarea, suplimentele, dar și vaccinarea sunt câteva metode prin care ne putem stimula imunitatea. Acizii grași esențiali, vitaminele A, B2, B6, C, D, E, proteinele și mineralele luate din alimentație sau din suplimente ajută la creșterea imunității.

imunitatea, Naturalis ImunoSuport Forte, Naturalis, ImunoSuport Forte,

Naturalis ImunoSuport Forte, pentru susținerea imunității

ImunoSuport Forte este un supliment alimentar cu eliberarea prelungită, care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar. Tehnologia folosită pentru aceasta ajută organismul să absoarbă mai ușor aportul de nutrienți.

Datorită combinației echilibrate de vitamina C (500 mg), vitamina D (mcg) și zinc (10 mg), suplimentul întărește organismului. Ingredientele acționează sinergic, stimulând astfel imunitatea și ajutând cu precădere organismul în sezonul răcelilor și virozelor. Produsul se poate achiziționa din farmaciile .

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.